(61) 851-74-18 biuro@zgwrp.pl

Żywność ekologiczna w żywieniu zbiorowymKomisja Europejska przygotowuje działania wspierające stosowanie żywności ekologicznej w żywieniu zbiorowym (np. stołówkach szkolnych, szpitalnych itp.) oraz działań edukacyjnych związanych z produkcją ekologiczną. Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa Polskiej Akademii Nauk (IRWiR PAN) oraz PWC Polska, jako wykonawcy badań dla Komisji, zwracają się z prośbą o udział samorządu gminnego w badaniu, którego celem jest zebranie informacji o obecnych praktykach i doświadczeniach administracji publicznej w żywieniu zbiorowym.

„Państwa odpowiedź jest bardzo istotna, gdyż bezpośrednio przysłuży się do wypracowania rekomendacji dla Wspólnej Polityki Rolnej w zakresie wspierania organizacji żywienia zbiorowego. Serdecznie dziękujemy za współpracę” – napisali dr hab. Monika Stanny, Dyrektorka IRWIR PAN oraz dr Paweł Oleszczuk, Dyrektor zespołu ds. sektora publicznego i analiz ekonomicznych w PwC Polska.

Realizujący badanie, za pośrednictwem Związku Gmin Wiejskich Rzeczypospolitej Polskiej, kierują do samorządowców gminnych prośbę o wypełnienie ankiety dostępnej na stronie: a.cawi24.pl.

Załączone pliki zawierają oficjalne zaproszenie do udziału w badaniu oraz list polecający z Komisji Europejskiej.

 

  1. Zaproszenie do udziału w badaniu (pdf 104 kB).
  2. List polecający z Komisji Europejskiej (pdf 412 kB).
Wyświetlono 7 , dzisiaj 1
Skip to content